Over De Kaap

”Je kunt niet altijd het probleem veranderen, wel hoe je er zelf mee omgaat!”

De Kaap Advies & Coaching richt zich op:

Persoonlijke coaching

Aan de hand van gestructureerde vraagstelling help ik je inzicht te krijgen in jouw specifieke vraag of leerdoel. We kunnen daar direct mee aan de slag aan de hand van het zogenaamde coachmodel. Het is belangrijk om jouw vraag of leerdoel positief te formuleren. Wat heb je nodig om daar te komen? Hoe kan je jouw manier van kijken naar, en benaderen van, ‘het probleem’ veranderen? Met coaching leer je om met een andere bril te kijken naar een steeds terugkerend probleem of patroon.

Aan de hand van verschillende methoden en technieken, help ik je om bij jezelf te komen, om de antwoorden te vinden die jij zoekt. Uiteindelijk bereik je een krachtig en blijvend resultaat want het antwoord op jouw leervraag komt uit jezelf!

De coaching werkt alleen als je er zelf voor kiest en als je zelf verantwoordelijkheid neemt voor het bereiken van resultaten. Jij bent degene die (weer) sturing gaat geven aan jouw eigen leven!

Gemiddeld heb je na vijf coachingsgesprekken voldoende handvatten gekregen waarmee je vooruit kunt. Coachingsgesprekken duren gemiddeld een uur tot anderhalf uur.

Advies en bemiddeling bij conflicten

Een conflict hoeft niet altijd het einde te betekenen van een goede relatie met je partner, buren, collega, familielid, werkgever of werknemer. Er zijn ook andere mogelijkheden dan kiezen voor een strijd met procedures. De vraag is, kan en wil jij hiernaar kijken? 

Met een eerste gesprek zal ik informatie gaan vergaren over wat er speelt, welke belangen een rol spelen en welke kaders er zijn. Aan de hand van de informatie uit het gesprek kan het nodig zijn dat er nog meer informatie moet worden ingewonnen, zoals betreffende regelgeving die meespeelt.

Vervolgens kan advies worden uitgebracht over de opties en mogelijkheden. Het kan daarbij zowel gaan over de juridische als informele mogelijkheden. Aan de hand van dit advies kan gekozen worden voor een bepaalde aanpak.

We kunnen per stap samen bekijken of er behoefte bestaat aan (vervolg) advies, begeleiding en/of bemiddeling.

Maatwerk

Als gevolg van voortdurende ontwikkeling op het gebied van opleidingen en intervisie sta ik regelmatig in contact met andere coaches en adviseurs. Als jouw vraag niet goed aansluit op mijn aanbod kan ik je, als jij hiervoor open staat, doorverwijzen naar collega’s met een andere expertise zodat jij het beste kan worden geholpen met je vraag.

Mail me op info@dekaapadvies.nl of bel 06-25554826