Coaching

“De bedoeling van jouw leven is te zijn wie je bent”

Voor wie is coaching?

Coaching kan voor iedereen een waardevolle ervaring zijn!

Het lijkt zo vanzelfsprekend….maar waarom doen we de dingen die we doen? En waarom maken we bepaalde keuzes in het leven en sluit dit nog wel aan bij wie we graag willen zijn? Met coaching krijg je inzicht in jezelf en inzicht in anderen waardoor jij opties en mogelijkheden ervaart om keuzes te maken en jouw doelen te bereiken. Je werkt aan je eigen ontwikkeling en aan persoonlijke effectiviteit.

Coaching kan jou helpen om weer dichterbij jezelf te komen, in contact te komen met wie jij werkelijk bent, wie jij in essentie wil zijn en waar jij staat ten opzichte van de anderen om jou heen. Hierdoor ervaren mensen weer balans in hun leven en dat brengt rust, geluk en liefde in relatie naar jezelf en de mensen om je heen.

Waar kan een coachingtraject bij helpen?

Met coaching richt ik mij tot mensen die behoefte hebben aan ondersteuning om de balans weer te herstellen. Iedereen ervaart wel eens momenten dat het niet zo lekker loopt. Dit kan van korte of langere duur zijn en ook weer vanzelf over gaan.
Maar als mensen hiertegen aan blijven lopen en hier last van blijven ondervinden, helpt het mensen om inzicht te krijgen en bewust te worden van bepaald gedrag en patronen. Hoe communiceren we zelf, bewust en niet te vergeten ook onderbewust, en hoe reageert onze omgeving daarop? Hoe kan ik deze kennis over mijzelf en over mijn (vaak onbewuste) patronen inzetten om het beste uit mezelf te halen en mijn doelen te bereiken.

Jouw eigen unieke manier van doen, denken en voelen is ontstaan door jouw eigen ervaringen en kennis, jouw waarden en overtuigingen en jouw herinneringen. Dit maakt wie je bent en wat jij doet maar hier zitten, vaak onbewuste, patronen in. Deze patronen kunnen je in de weg gaan zitten. Goed om te weten is dat onderliggende thema’s uit je eigen familiesysteem altijd een rol spelen. Bijvoorbeeld in jouw manier van reageren op de ander. Soms ervaar je misschien dat je geen andere keuze hebt voor je eigen gedrag en zoek je de reden buiten jezelf. Je hebt echter altijd een keuze maar hiervoor is inzicht nodig in waar gedrag en emoties vandaan komen. Aan de hand van gerichte oefeningen kan je bewuster keuzes maken en de regie weer in eigen hand nemen.

Mail me op info@dekaapadvies.nl of bel 06-25554826